Workshop 31 maart: Ouderenmishandeling: je ziet het pas als je het gelooft

Mishandeling van ouderen is een verborgen probleem. Het komt meer voor dan we denken. Zeker nu ouderen langer thuis blijven wonen. Maar ook in verpleeghuizen komt het voor. Wat we zien is maar het topje van de ijsberg. Er zijn vele vormen van ouderenmishandeling, die vaak in combinatie plaatsvinden. Het kan gaan om lichamelijk geweld, het opzettelijk toedienen van teveel medicijnen, psychisch geweld en/of financiële uitbuiting.

Vaak wordt ouderenmishandeling verzwegen door de betrokkenen zelf en niet opgemerkt door de omgeving. Het gebeurt meestal in situaties waarbij de oudere is geïsoleerd en treft vooral kwetsbare ouderen. Als de signalen wel worden opgevangen, weten mensen vaak niet wat ze moeten doen want vaak zijn de plegers familie of bekenden van de oudere.

Wat gaan we doen
Tijdens deze workshop leer je wat ouderenmishandeling is, welke signalen er kunnen zijn en wat je kunt doen als je signalen waarneemt. Ook leer je wat de risicofactoren zijn bij plegers en slachtoffers. Daarnaast krijg je (globale) informatie over de meldcode en ontvang je adressen voor aanvullende informatie.

Duur workshop
Deze workshop duurt een dagdeel.

Voor wie
Deze workshop is voor iedereen die beroepsmatig of via vrijwilligerswerk in aanraking komt met ouderen.

Waar
Deze workshop geven wij in Tilburg.

Aanmelden
https://academie.zorgbelang-brabant.nl/event/ouderenmishandeling-ziet-als-gelooft/2020-03-31/

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer