12 maart: Kennissessie Ouderenmishandeling voor (beleids)medewerkers gemeenten (kosteloos)

 

Wilt u een keer kennismaken met Academie Zorgbelang en tegelijkertijd meer kennis opdoen over een belangrijk maar nog niet onderkend maatschappelijk probleem? Schrijf u dan vrijblijvend en kosteloos in voor de ‘Kennissessie Ouderenmishandeling’.

Ook in uw gemeente worden ouderen mishandeldoudere
Een op de twintig thuiswonende ouderen vanaf 65 jaar krijgt te maken met ouderenmishandeling. Deze schrikbarende conclusie blijkt uit recent onderzoek in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (juni 2019). Ook in uw gemeente zal het helaas zo zijn: er zijn steeds meer ouderen die langer thuis blijven wonen en daardoor meer afhankelijk zijn van anderen.

Een verborgen probleem
Het vermoeden bestaat dat dit aantal in werkelijkheid hoger is. De hulp aan deze ouderen staat in de kinderschoenen, het is een vergeten groep.

Wat is ouderenmishandeling en hoe kunt u er binnen uw gemeente aan bijdragen dat de hulpverlening voor deze groep beter georganiseerd wordt, zodat iedereen veilig ouder kan worden?

Graag nodigen wij u uit voor een kennissessie over dit onderwerp.

Waar
Deze kennissessie geven wij op onze trainingslocatie in Tilburg op 12 maart 2020 van 15.30 uur tot 17.00 uur en op onze trainingslocatie in Goes op 19 maart van 15.30 uur tot 17.00 uur.

Aanmelden
https://academie.zorgbelang-brabant.nl/event/kennissessie-ouderenmishandeling-kosteloos/2020-03-12/

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer