Terugblik eHealthweek 2020

Van 27 januari tot en met 1 februari 2020 vond de eHealthweek plaats. Meer dan 50.000 mensen bezochten een of meer evenementen.

Het is dé  week waarin je je kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg kunt vergroten. Met als doel om zoveel mogelijk mensen met eHealth in contact te brengen en hen de mogelijkheden ervan te laten ervaren.

Ook Zorgbelang Brabant | Zeeland onderschrijft het belang daarvan. eHealth toepassingen geven de patiënt immers de mogelijkheid eigen regie te houden over de zorg. De toepassingen zijn vaak zowel praktisch als ondersteunend van aard. Met eHealth toepassingen kunnen gezondheidsproblemen worden voorkomen, vroegtijdig worden opgespoord of worden verminderd.

Met de eHealth Meetlat doen wij onafhankelijk onderzoek naar de digitale diensten van zorgverleners. Op de speciale website kun je zien welke ziekenhuizen, GGz-instellingen, huisartsen en VVT-organisaties (verpleeg-, verzorg- en thuiszorginstelling) het meest vooruitstrevend zijn in het aanbieden van eHealth-basisdiensten.

Zorgbelang organiseerde én bezocht verschillende evenementen tijdens de eHealthweek. Een overzicht daarvan zie je in deze tijdlijn.

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer