Verkorte versie ZorgTestament

Dit document is een aangepaste, verkorte versie van het Zorgtestament.  Dit is gemaakt voor ouders die in de huidige Corona crisis bang zijn opgenomen te worden, en dan tijdelijk niet voor hun zoon of dochter kunnen zorgen.

Het document helpt mensen in de omgeving van uw kind als u zelf tijdelijk niet in staat bent de zorg voor uw kind op u te nemen. Natuurlijk vult iedereen op zijn eigen manier de zorg in. Maar het is fijn als degenen die de zorg overnemen zo veel mogelijk achtergrondinformatie hebben. Van u en van uw kind.

Het is in deze gekke tijden belangrijk allerlei zaken bespreekbaar te maken, ook met andere familieleden en mensen uit uw eigen netwerk, PGB’ers en begeleiders.

Het werk dat u nu in dit document steekt, kan later van pas komen als u het hele zorgtestament zou willen doornemen. Daarbij is het handig dat u er wat tijd voor neemt om met familie en vrienden bij elkaar te komen en goed te overleggen. U kunt het gehele zorgtestament vinden op:ZorgTestament uitgebreid

Tips bij het invullen van dit document:

  • Niet elke vraag is voor u relevant. Het zijn richtlijnen. Het is belangrijk dat de lezer snel een goed beeld krijgt van uw kind, en wie er betrokken zijn. Bepaal dus zelf welke vragen hiervoor relevant zijn.
  • Probeer de belangrijkste mensen te betrekken bij het invullen van dit document, zodat u een idee krijgt wie wat zou kunnen doen.
  • De kans is natuurlijk groot dat u, ook de komende tijd, niets overkomt. Houdt u daaraan vast, ook bij het invullen van dit document.
  • Als er al een document is dat veel vragen beantwoordt, dan hoeft u niet alles nu snel opnieuw te schrijven. Maak een mapje met relevante documenten en zorg dat anderen weten waar ze dit kunnen vinden, of stuur alles tezamen naar de meest belangrijke personen

 

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer