Introductie workshop ‘ZorgTestament’

Netwerk Rondom organiseert een introductie workshop waarin u uitleg krijgt over het ZorgTestament en in het bijzonder over de 12 verschillende domeinen.

Samen met andere ouders verkent u de verschillende domeinen, onderzoekt de relevantie en wat u er eventueel mee zou willen doen. Uw persoonlijke antwoorden kunt u verwerken in een handig diagram, zodat u in éën oogopslag uw eigen situatie in beeld krijgt. Tevens krijgt u een werkboek waarmee u thuis verder kunt.

Een ZorgTestament bestaat uit 12 verschillende domeinen. Per domein brengt u de situatie van uw kind in beeld. Het begint met de vraag “wie ben ik”, het eerste domein waarin u meer vertelt over uw kind. Het eindigt met “wie ken ik”, het laatste domein waarin u het netwerk van uzelf en van uw kind in kaart brengt. Daartussen komen allerlei andere onderwerpen aan bod variërend van wonen, tot vrije tijd, dagbesteding, wettelijke vertegenwoordiging en erven en schenken en belastingen.

Het ZorgTestament is een dynamisch document. Het is een momentopname: het geeft een weergave van de situatie van uw kind op dat moment. Dat is voor anderen, die wellicht op een gegeven moment taken van u gaan overnemen, erg prettig. Zij krijgen meer inzicht in uw kind en in uw gedachtegang. U kunt al op hele jonge leeftijd van uw kind kunt beginnen omdat het handvatten geeft waarmee u andere mensen al van jongs af kunt betrekken bij het leven van uw kind.

Data, zie daarvoor onze agenda

Groepsgrootte: Per workshop kunnen tussen 4 en 6 ouderparen mee doen. Een workshop gaat door als er minimaal 4 ouderparen zijn. Natuurlijk kunt u ook als ouder alleen komen.

Locatie: verschillende plaatsen in het land, zie onze agenda

Kosten: De kosten voor deelname zijn € 50,- per ouderpaar.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Graag vermelden naar welke datum uw voorkeur uitgaat.

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer