Nelleke ven der Spek | Bestuurslid

Nelleke van der Spek (1956) heeft drie kinderen, waarvan de middelste het Angelman Syndroom heeft. Ze is opgeleid als fysiotherapeut en heeft na een aantal jaren praktijk de zorg voor de kinderen op zich genomen. Ze was vele jaren lid van een cliëntenraad wonen en de centrale cliëntenraad van Gemiva-SVG.


Na een cursus Partners in Policymaking, organiseerde zij in 2004 als bestuurslid van de stichting IederAlles een volledig gesponsorde studiereis naar Noorwegen om samen met een aantal mensen met een handicap de inclusieve samenleving van dichtbij te ervaren.
In 2005 richtte zij samen met anderen de stichting Osani op, een voorloper van de Stichting Netwerk Rondom. Na ruim drie jaar voorzitterschap droeg zij haar taken aan anderen over, om zich aan iets geheel anders te wijden: met haar fysio achtergrond ging ze aan het werk bij een landelijke sportschool. Daar heeft ze veelzijdige ervaring opgedaan: fysio, sales, receptie en services.
Ze raakte betrokken bij het Angelman expertisecentrum van het Erasmus Medisch Centrum. Naast medewerking als ouder-gastdocent aan een aantal colleges, werkte zij mee aan het opzetten van de Angelman 18+ polikliniek.
Eind 2017 kwam de stichting Netwerk Rondom in beeld. Haar overtuiging van het belang van een levensbestendig netwerk voor mensen met een handicap is de reden dat ze zich in het bestuur graag wil inzetten.

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer