Astrid van Tuijn | Penningmeester

Astrid van Tuijn (54) heeft een broer met een beperking en weet daardoor welke zorg er nodig is . Haar moeder was, vanwege haar zoon, sterk betrokken bij KansPlus en later werd Astrid zelf ook actief daarvoor.
Het zit in de familie dus.


Tijdens een bijeenkomst in Tilburg ontmoette Astrid de gedreven Gabie Conradi, projectleider van Netwerk Rondom. Gabie wist Astrid te enthousiasmeren om bestuurslid, penningmeester, van Netwerk Rondom te worden.
‘Vier jaar ben ik nu penningmeester’, zegt Astrid. ‘Inhoudelijk of uitvoerend ben ik niet heel veel betrokken, want daar heb ik te weinig tijd voor naast mijn baan.’

Het zorgtestament vindt Astrid ‘een supermiddel om te kijken of alles goed geregeld is. Heb je dat zorgtestament ingevuld dan is het voor de verzorgende later, die het van je over neemt, erg handig. Die verzorgende kan dan bijvoorbeeld kijken waarom iemand met zijn handen wappert,. Ouders weten wat dat betekent, maar een ander niet. Wapperende handen kunnen van alles aangeven. Bij de een dat iemand overenthousiast is, bij de ander dat die superangstig of boos is. Dus is het heel goed als er een zorgtestament is, waarin staat wat het betekent bij die persoon.’

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer