Het ZorgTestament als basis voor het sociaal netwerk

Iedereen heeft in meer of mindere mate wel een netwerk om zich heen. De meeste mensen bouwen dit zelf op uit familie, vrienden, collega’s etc. Maar wat als u een kind heeft dat dat zelf niet kan, of lastig vindt? Wie blijft er dan leuke dingen ondernemen met hem of haar als u dat niet meer kunt doen?

Om in dit soort behoeften van uw kind te kunnen blijven voorzien is een netwerk nodig. Maar hoe kunt u een familielid of vriend vragen om iets te betekenen voor hem of haar? Wat is de eventuele zorgbehoefte? Het is belangrijk om dit goed in kaart te brengen, daarom biedt Netwerk Rondom een training ‘Het bouwen van een sociaal netwerk’. We geven handvatten waarmee u zelf verder kunt en gerichte vragen kunt stellen. Iedereen heeft immers een netwerk nodig en daar helpen wij u graag bij.

In een drietal workshops wordt u begeleid bij het inventariseren van het (gewenste) netwerk rondom uw kind. Zo maakt u een eerste aanzet voor het zogeheten ZorgTestament. Deze workshops zijn interactief met als uiteindelijk resultaat dat u het netwerk rondom uw kind in kaart heeft gebracht. 

Het is niet onverstandig om hier op tijd mee te beginnen. Het geeft veel inzicht in uw huidige situatie en waar het netwerk eventueel uitgebreid zou moeten worden. Daarnaast weet u niet wanneer u het stokje wil of moet overgeven. Het is nu al prettig voor u en voor uw kind als hij/zij een groter netwerk heeft.

Als voorbeeld van een bestaand netwerk hebben we Joost gevolgd.

Doelgroep 
Ouders, verwanten en vrienden

Duur 
3 avonden

Groepsgrootte 
Minimaal zes, maximaal tien 

Locatie 
Verschillende plaatsen in het land
- Utrecht :  vrijdag 20 september, 4 oktober en  1november van 13.30 - 16.30 uur 

Agenda 
In de agenda staan de data van reeds geplande workshops

Kosten  
De kosten zijn € 275,- per ouderpaar

Meer informatie en aanmelden: 
Marian Geling 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Telefoonnummer: 06 - 27057594

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer