Introductieworkshop ouders, verwanten en vrienden

Uw eigen netwerk bouwt u zelf op uit familie en vrienden. Als u een kind of andere verwant heeft die dit niet zelf kan komt uiteindelijk de vraag op: wie blijft er leuke dingen ondernemen met hem of haar als ik dat zelf niet meer kan?

Om ook in deze behoefte van uw kind te voorzien is een netwerk nodig, maar hoe kunt u een familielid of vriend  vragen om iets te kunnen betekenen voor hem of haar? Wat is precies de eventuele zorgbehoefte? Misschien heeft u al een netwerk opgebouwd, maar weet u niet goed hoe u dit het beste in kan zetten. Het is heel belangrijk dit goed in kaart te brengen. Daarom biedt Netwerk Rondom Introductieworkshops. We geven handvatten waarmee u zelf aan de slag kunt en gerichte vragen kunt stellen aan de mensen om u heen. Iedereen heeft immers een netwerk nodig en wij helpen u daar graag bij.

Tijdens de introductieworkshop wordt u begeleid bij het inventariseren van het (gewenste) netwerk rondom uw kind. Zo maakt u een aanzet voor het zogeheten ZorgTestament
Het is niet onverstandig om hier op tijd mee te beginnen. Zowel het netwerk als de behoeften van uw kind zijn veranderlijk, en u weet immers niet van tevoren wanneer u het stokje wil of moet overdragen.

Als voorbeeld van een bestaand netwerk hebben we Joost gevolgd. Onderaan deze pagina vindt u video over Joost.

Doelgroep
Ouders, verwanten en vrienden

Duur
Vier avonden

Groepsgrootte
Minimaal zes, maximaal tien 

Agenda
Neem contact op voor mogelijkheden, data en kosten.

Meer informatie:
Marian Geling
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoonnummer: 06 - 27057594

 

 

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer