Spotlightbijeenkomst 'Eigen regie: zelf kiezen, samen beslissen'

Het is een populair onderwerp in alle soorten en maten van zorg die we in Nederland kunnen vinden: kan ik meepraten over mijn behandeling? Wat heb ik te kiezen, wat vind ik zelf dat goed bij mij past? Waar kan ik terecht en ook: waar wíl ik terecht? Er zijn veel hulpmiddelen in opkomst die de zoekende patiënt of cliënt kan helpen om zijn eigen regie te voeren, om zelf te kiezen en om voldoende kennis te krijgen om samen met de hulpverlener te beslissen over het zorgproces. 

De spotlightbijeenkomst is op 27 september 2018 van 13:45 (kwart voor 2) tot 17:00 (vijf uur). Locatie: Meeting Partner, Churchilllaan 11 (12e verdieping) in Utrecht. De genodigden op deze dag zijn lidorganisaties, patiënten, cliënten en naasten.

Tijdens deze Spotlightbijeenkomst zetten we graag een aantal van deze hulpmiddelen in de schijnwerpers.

Programma
13.45 Ontvangst met koffie/thee in Meeting Partner, Churchilllaan 11, Utrecht
14.00 Welkom
14.10 Inleiding door Haske van Veenendaal over Samen beslissen in de zorg
14.50 Introductie van de workshops
15.15 Pauze
15.30 Workshopronde 1
16.15 Workshopronde 2
17.00 Afsluitende borrel

Aanmelden
Deelname is gratis, maar aanmelden is wel nodig en kan via een mail naar dit e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(opgeven voor de workshops hoeft niet van tevoren)

Workshop 1
Keuzehulpen ‘Vind de zorginstelling het beste bij je past’, door Marga van Beek, Patiëntenfederatie Nederland
De keuzehulpen ‘Vind de zorginstelling die het beste bij u past’ vragen wat mensen belangrijk vinden en selecteren de ziekenhuizen en klinieken die daarbij passen. De keuzehulpen zijn ontwikkeld door Patiëntenfederatie Nederland samen met patiëntenorganisaties. De nieuwe keuzehulpen zijn simpel en laagdrempelig, beschikken over een combinatie van databronnen en bieden verschillende contactmogelijkheden.

Workshop 2
‘ZorgkaartNederland voor de gehandicaptensector’, door Rianne van Pijkeren, Patiëntenfederatie Nederland
ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite in de zorg, door en voor patiënten. Hoe kunnen de ervaringen van andere patiënten en cliënten, anderen helpen en ondersteunen in het maken van een goede keuze? En wat zeggen ervaringen eigenlijk over de kwaliteit van zorg?

Workshop 3
‘WegWijs in de ggz’, door Marloes Martens, ResCon
Sommige problemen zijn zo complex, dat ze vragen om zeer specialistische zorg. Die zorg wordt geleverd door expertisecentra, maar de informatie op de website rondom hun zorgaanbod is niet altijd even transparant. Daarnaast sluit het niet aan bij de informatiebehoefte van cliënten en/of hun naasten. Zonder goede informatie over het zorgaanbod kunnen cliënten geen gefundeerde keus maken voor vervolgstappen. Patiëntenorganisaties kunnen invloed uitoefenen op de informatievoorziening van de websites van expertisecentra. Hoe pak jij je rol voor betere informatievoorziening van je achterban? En hoe kan de WegWijs-methode worden ingezet voor jullie achterban? Daarover gaan we graag in gesprek.

De volgende spotlightbijeenkomst staat in het teken van Netwerk Rondom! Deze zal op 30 november 2018 plaatsvinden. 

De Spotlightbijeenkomsten worden georganiseerd door MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland.

 

Bron: https://mindplatform.nl/agenda/spotlightbijeenkomst-eigen-regie-zelf-kiezen-samen-beslissen 

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer