Over ons

Netwerk Rondom is een initiatief van ouders met een kind dat een verstandelijke beperking heeft. Deze ouders richtten zich in eerste instantie tot andere ouders om die beter voor te lichten over de mogelijkheden van een zorgnetwerk rondom hun kind. Ook als de ouders er zelf niet meer zijn. Naast ouders die beter ingelicht kunnen worden is het ook belangrijk dat hetzelfde thema bij broers, zussen, partners, neven, nichten en vrienden komt.
Betrek je familie erbij en laat ze je zorgkind leren kennen. Loslaten moet elke ouder ook al lijkt het eng of niet mogelijk. Daarom heeft iedereen binnen Netwerk Rondom (de ouders/verwanten) als doel de zorg, het netwerk en zorgtestament zo goed mogelijk vorm te geven. Zo kan u langzaam leren zichzelf te ontlasten zonder de regie volledig uit handen te geven.

Iedereen binnen Netwerk Rondom heeft de ervaring van loslaten. Zij hebben allemaal onder ogen gezien hoe dit in z'n werk gaat. Hoe de zorg moest zijn voor hun zorgfamilielid of zorgverwant en hoe de ontwikkeling gaat om mensen durven te vragen. Want wat iedereen ook zegt binnen netwerk rondom, de eerste stap is om durf te vragen aan familie, vrienden, oude begeleiders of ze nog iets voor uw zorgkind willen betekenen en mee willen in het netwerk van hem/haar. Lidmaatschapsformulier

De ouders/ verwanten zijn gestart als ervaringsdeskundigen en hebben zich ontwikkeld tot experts. Die graag hun kennis willen delen aan andere ouders, broers/zussen, verwanten wat je alllemaal kan doen van te voren. Wacht niet tot u als ouder er niet meer bent, zorg voor een zorg minder.


U kunt lid worden van netwerk rondom waarin u nieuwtjes en tips krijgt rondom uw zorgkind.
Lid worden van Netwerk Rondom

Netwerk Rondom wil transparant zijn over wie in het bestuur zit. Nieuwsgierig?
Hier vind u de link van onze bestuursleden en ervaring: Het bestuur van Netwerk Rondom

Natuurlijk hebben we prachtige netwerk coaches die u persoonlijk helpen hoe u kunt starten met het bouwen van een netwerk en het zorgtestament. We zitten in heel Nederland. Wie bij u in de buurt woont komt bij u langs. Hier zijn alle netwerk coaches en de projectleider van Netwerk Rondom:  Projectorganisatie

We hebben ook sponsoren en adviseurs aangesloten aan onze organisatie en we zijn trots om ze aan u te presenteren: Sponsoren en Adviseurs

We zijn een stichting en alles wat we extra krijgen is om onze kennis beter te kunnen verspreiden. Wilt u ons steunen? Heel graag! Alles beetjes helpen.

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliƫntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creƫren.

Lees meer