Als uw kind ouder wordt weet u dat mensen handvatten nodig hebben om met uw kind om te gaan. Als u zelf ouder wordt is het fijn als mensen die de zorg voor uw kind overnemen, dat doen vanuit uw gedachten en opvattingen. En - vooral later - ook om te weten welke zaken u belangrijk vond, welke koers u voor ogen had. Daarnaast zijn er praktische zaken om over na te denken en te regelen. Een video van Gabie die ervaring heeft met het ZorgTestament.

Lees meer...

Het ZorgTestament

Stichting Netwerk Rondom organiseert een introductie workshop waarin u uitleg krijgt over het ZorgTestament en in het bijzonder over de 12 verschillende domeinen.

Samen met andere ouders verkent u de verschillende domeinen, onderzoekt de relevantie en wat u er eventueel mee zou willen doen. Uw persoonlijke antwoorden kunt u verwerken in een diagram, zodat u in een oogopslag uw eigen situatie in beeld krijgt. Tevens krijgt u een werkboek waarmee u thuis verder kunt.

Lees meer...

Introductie workshop ‘ZorgTestament’

Het ZorgTestament helpt bij het in kaart brengen van het leven van uw kind met een (verstandelijke) beperking. Dit helpt mensen in de omgeving van uw kind als u zelf, als ouder, broer of zus of andere nauw betrokkene, niet in staat bent de zorg voor uw kind op uw te nemen. Natuurlijk vult iedereen op zijn eigen manier de zorg in. Maar het is fijn als degenen die de zorg – al dan niet tijdelijk overnemen zo veel mogelijk achtergrond informatie hebben. Van u en van uw kind.
Hier is een pdf. met verschillende vragen waar u als ouder over na kan denken voor in het ZorgTestament. Werkboek

Lees meer...

Werkboek