Informatiebijeenkomsten op 25 februari en 13 april in Schijndel

Heeft u in uw dagelijkse praktijk te maken met een kind (3-8 jaar) met een communicatief meervoudige beperking? En is het nog niet duidelijk of dit kind de stap naar (passend) onderwijs kan gaan maken? In het KLIN© Atelier kunnen kinderen, samen met hun ouders en hun sociale netwerk, de stap naar passend onderwijs voorbereiden.

Graag informeren we u over dit behandel programma op maandag 25 februari (19.30 -22.00 uur) of op zaterdag 13 april (10.00-12.30 uur) in ons KLIN© Atelier aan de Deken Baekersstraat 10 in Schijndel. Vanzelfsprekend zijn ook ouders welkom. In september gaat dit behandelprogramma voor de vijfde maal van start.

Kent u kinderen die gebaat kunnen zijn bij deze aanpak? Wilt u hun ouders dan ook attenderen op deze informatiebijeenkomsten? In deze informatiebijeenkomsten zullen ook ouders die reeds het KLIN© dagprogramma hebben doorlopen over hun ervaringen vertellen.

KLIN© is een programma voor vroeg- en voorschoolse educatie. Via Stichting Milo heeft prof. dr. Hans van Balkom dit programma ontwikkeld in samenwerking met Kentalis, Stichting Radar (Maastricht) en Radboud Universiteit Nijmegen en vervolgens doorontwikkeld door Stichting Milo in de huidige toepasbare vorm.

In een KLIN© traject wordt een fundament aangelegd voor verdere taalverwerving, voor de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden en beginnende vormen van geletterdheid. Maar ook de aandacht, concentratie, zelfvertrouwen en zelf inzicht van het kind verbeteren. Het kind ziet meer samenhangen, patronen en relaties tussen gebeurtenissen en activiteiten.

In de bijlage bij deze brief vindt u een nadere beschrijving van het behandelprogramma en drie cliënttyperingen. Uiteraard kunt op onze website www.stichtingmilo.nl meer informatie vinden.
Voor persoonlijke vragen kunt u contact met ons opnemen via 073 - 73 70 287 73 of mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelden
Komt u naar de bijeenkomst in februari? Meld u dan uiterlijk 22 februari 2019 aan via het aanmeldformulier op www.stichtingmilo.nl/klinc2019.
Komt u naar de bijeenkomst in april meld u dan uiterlijk 10 april 2019 aan.

Uitnodiging met bijlage als pfd.

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer