Nieuwsflits 2019 december:

Wist u dat: ...

  • Er maandagavond 27 januari een interessante workshop is voor ouders die aan de slag willen met het versterken van het sociaal netwerk van henzelf en van hun kind. Deze workshop – in Utrecht - wordt verzorgd door Wil Molenaar. Zij is een ervaren trainer op dit terrein. Zij vertelt meer over sociale rollen en hoe die helpen mensen te ontmoeten en zo een groter netwerk te krijgen. Leden van Netwerk Rondom krijgen € 7,50 korting en betalen slechts € 27,50. Voor meer informatie en aanmelden zie ook www.netwerkrondom.nl
  • Er weer nieuwe voorstellingen komen van de theatervoorstelling ‘lastige ouders’. Dit keer op 21 januari in Roosendaal en 25 maart in Eindhoven. Interesse? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u krijgt een link waarmee u zich kunt aanmelden.
  • Er maandagavond 3 februari er weer een kennismakingsbijeenkomst ZorgTestament in Utrecht wordt verzorgd. De eerste ouderparen hebben zich reeds aangemeld, er is nog ruimte. Kent u geïnteresseerde ouderparen en/of verwanten in uw omgeving. Ze zijn van harte welkom. Voor meer informatie en aanmelden zie ook www.netwerkrondom.nl.
  • We in december een informatieavond hebben verzorgd voor ouders wiens – veelal – ernstig meervoudige kind thuis woont. Zij zijn in gesprek met een zorgaanbieder over logeermogelijkheden voor hun kinderen. Zij gebruiken de domeinen ‘wie ben ik’ en ‘wonen’ om zelf meer inzicht te krijgen wat voor hun kind goed zou zijn en geven daarmee tegelijkertijd de zorgaanbieder ook meer inzicht in de wensen en behoeften van hun kinderen. Zo blijkt het ZorgTestament als paspoort te fungeren voor een het in kaart brengen van randvoorwaarden die bijdragen aan een prettige leefomgeving van kinderen met een ernstig meervoudige beperking.
  • Ruth Deddens is toegetreden is als netwerkcoach. Zij woont in Zwolle en zal vooral in die omgeving actief zijn. Ruth is jarenlang actief geweest in de belangenbehartiging. Nu houdt ze zich vooral bezig met geluksgericht werken binnen de Geluksacademie. Samen met de universiteit Twente werkt ze binnen de Academie aan het centraal stellen van het welbevinden van mensen, juist en vooral ook mensen met een (verstandelijke) beperking.
  • We vanaf vandaag starten met een ledenwerfcampagne. Hoe meer ouders lid/deelnemer worden van Netwerk Rondom, hoe meer mensen gebruik kunnen maken van de dienstverlening van Netwerk Rondom. En we wellicht ook in aanmerking komen extra ondersteuning van PGO support. Wilt u daaraan meehelpen? Heel graag. Dat kan door ouders te attenderen op onze website. Onder steun netwerk rondom vindt u meer informatie.
  • We er weer een nieuwe vrijwilliger bij hebben, dit keer in Twente. Er zijn nu 3 vrijwilligers actief: in Zuid-Holland, Drenthe en Overijssel. We streven er naar om eind van de zomer in elke provincie 3 vrijwilligers te hebben. Vrijwilligers geven ouders die aan de slag willen met het ZorgTestament en een steuntje in de rug.

Namens het bestuur, netwerkcoaches en vrijwilligers wensen wij u een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2020.

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer