In de samenleving: hoe sociale rollen kunnen helpen

 

Het hebben van familie, vrienden en bekenden is voor iedereen belangrijk. Het maakt je leven de moeite waard. Vaak gaat dit als vanzelf. Op school, op het werk, bij een vereniging. Overal ontmoet je mensen. Sommige van die mensen leer je beter kennen. Ze komen in je netwerk. Voor mensen die een (ernstige) beperking hebben gaat dat vaak een stuk minder makkelijk.

Mensen hebben verschillende rollen in hun leven. Bijvoorbeeld kind, scholier, broer/zus, collega, vriend(in), buurman/vrouw, lid van een vereniging. Deze sociale rollen helpen je mensen te ontmoeten. Je draai te vinden in de samenleving. Te ontdekken wie je bent. Het kan het duwtje in de rug zijn om die dingen te gaan doen die iemand altijd al wilde. Gewoon in de eigen buurt. Door mensen te ontmoeten krijg je meer rollen.

In deze workshop kunt u kennis maken met sociale rollen. We doen verschillende oefeningen. Zo laten we iedereen ontdekken wat sociale rollen zijn. En hoe die kunnen helpen om een groter netwerk te krijgen. We gaan ook filmpjes en ervaringen gebruiken.

Klik hier voor een impressie van de workshop die plaatsvond op 26 september 2020

Doelgroep
Ouders, verwanten, vrienden,  mensen met een beperking; kortom iedereen die meer mensen wil ontmoeten of anderen daarbij wil helpen.

Duur
een middag of avond (ongeveer 1,5 uur).

Groepsgrootte
minimaal 5 mensen, maximaal 10 mensen.

Locatie
Online, via Zoom of Teams

Agenda
In de agenda staan de data van de reeds geplande workshops.

Kosten
De kosten zijn € 40 per persoon, u krijgt vooraf een factuur.
Leden (deelnemers) van Netwerk Rondom krijgen korting en betalen € 25,00 per persoon.

Verdieping 
Een keer per kwartaal vindt er een verdiepingsworkshop plaats. Aan de hand van zelf ingebrachte voorbeelden deelt u tips en ervaringen met elkaar.
Wil Molenaar begeleidt ook deze workshop. Minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. 
De kosten zijn € 40,- per persoon, voor donateurs € 25,- per persoon. 


Meer informatie en aanmelden:
Marian Geling
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Telefoonnummer: 06 - 27057594

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer