Cliëntenraad Huisartsenposten West-Brabant zoekt een extra lid

Ben jij patiënt bij een huisarts in westelijk West-Brabant? En wil je vanuit patiëntenperspectief een bijdrage leveren aan het beleid van Huisartsenposten West-Brabant? Dan komen wij graag met jou in contact.

Huisartsenposten West-Brabant is voor spoedeisende huisartsenzorg in de avond, nacht, weekenden en op feestdagen voor vragen die niet kunnen wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts. Deze hulp bieden wij aan patiënten van 240 aangesloten huisartsen in West-Brabant. Wij werken vanuit vier locaties: Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur en Roosendaal.

Wij willen dat spoedeisende huisartsenzorg zo veel mogelijk aansluit bij de behoefte van de inwoners van ons werkgebied. Hiervoor vragen wij onze cliëntenraad om advies over onze dienstverlening. De cliëntenraad functioneert onder verantwoordelijkheid van Zorgbelang Brabant|Zeeland.

De cliëntenraad bestaat uit momenteel uit vijf personen van verschillende leeftijden die verspreid over ons werkgebied wonen. Vanwege de samenstelling van de cliëntenraad zijn wij op zoek naar een extra lid die ten noorden of zuiden van Bergen op Zoom woont.

Wat is een cliëntenraad?
De leden van de cliëntenraad geven, gevraagd en ongevraagd, advies vanuit het perspectief van patiënten over de dienstverlening van huisartsenposten West-Brabant. Dit doen zij op basis van hun ideeën en ervaringen. Je kunt dan denken aan ervaringen ten aanzien van bereikbaarheid, toegankelijkheid, veiligheid en effectiviteit van de zorg.

Vanuit dit advies maakt huisartsenposten West-Brabant haar eigen afwegingen en neemt eigen beslissingen. Het advies is dus niet bindend, maar ook allerminst vrijblijvend. Huisartsenposten West-Brabant zal zorgvuldig omgaan met het advies van de cliëntenraad.

Wat wij vragen
Wij vragen van je dat je mee wilt denken en jouw mening en advies wilt geven.

De cliëntenraad overlegt vier keer per jaar met de directie van huisartsenposten West-Brabant. Voor elke bijeenkomst ontvang je een agenda en enige stukken, die je vooraf kunt lezen.

Er is een profiel opgesteld voor de leden van de cliëntenraad. Deze vind je hier.

Wat wij bieden
Wij bieden je een platform om mee te denken over spoedeisende huisartsenzorg in jouw woonplaats. Jouw mening is belangrijk! Je wordt bij deze werkzaamheden ondersteund door een medewerker van Zorgbelang Brabant|Zeeland. Uiteraard worden jouw reiskosten vergoed.

Aanmelding en informatie
Als je meer informatie wilt over de cliëntenraad en als je je wilt aanmelden, kun je contact opnemen met Hanneke Griffioen van Zorgbelang Brabant|Zeeland,

tel. 06 – 51 57 91 25, of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer