Nieuwsflits 2020 Januari:

Wist u dat:

 1. Er meer ouders bezig zijn met het ZorgTestament. Ieder op zijn/haar eigen manier. Om deze ervaringen te delen, wordt een aantal ouders geïnterviewd. Daarvan worden korte filmpjes gemaakt. De drie fases komen aan bod: hoe het is om een kind met een beperking te hebben, wat dit betekent nu en in het verleden voor je gezin. Vervolgens wordt er in gezoemd wat dit betekent (heeft) voor het sociale leven van het gezin. En tot besluit komt de toekomst aan de orde. De opnames van deze interviews worden onder meer gebruikt bij bijeenkomsten. Wil je hieraan meewerken, laat het dan weten. Dan nemen we contact met je op.
   
 2. In samenwerking met EMB Nederland, CP Nederland, Sien en KansPlus verzorgt Netwerk Rondom op 21 maart een themadag over Wie zorgt er voor mijn kind als ik het niet meer kan? En hoe organiseer ik dat? Dit is s een vraag waar veel ouders met een (volwassen) kind met ernstig meervoudig beperkingen van wakker kunnen liggen. Om deze en andere vragen te beantwoorden, organiseren EMB Nederland, CP Nederland, Sien en KansPlus een bijeenkomst voor ouders en verwanten die bij een van deze organisaties aangesloten zijn. In presentaties en workshops komen heel veel vragen en mogelijke antwoorden aan bod rondom het zogenaamde ZorgTestament. Meer informatie en aanmelden kan via https://www.sien.nl/actueel.html/15253-bijeenkomst-zorgtestament-21maart.html
   
 3. Steeds meer Zorgaanbieders Netwerk Rondom uitnodigen voor het verzorgen van een bijeenkomst voor ouders. Zo is er dit voorjaar een bijeenkomst bij Amerpoort in Baarn, bij Talant in Burgum, bij Gemiva en bij Overkempe in Olst. Kent u zorgaanbieders die hierin interesse hebben? Laat ze contact met ons opnemen. In onderling overleg wordt het programma samengesteld evenals datum en locatie.

 4. Het Ministerie van VWS organiseert 13 mei voor de tweede keer het Congres volwaardig leven. Op deze inspirerende en interactieve dag deelt minister Hugo de Jonge de eerste resultaten van het programma Volwaardig leven en word je meegenomen in hoe er het komende jaar verder wordt gewerkt aan toekomstbestendige gehandicaptenzorg. Ontmoeten en inspireren staan centraal. Voor alle aanwezige zorgprofessionals, mensen met een beperking en hun naasten is er daarom ruimschoots gelegenheid om verhalen, ervaringen en kennis uit te wisselen. Met als doel samen te werken aan nóg betere persoonsgerichte gehandicaptenzorg! Meer informatie en aanmelden kan via https://www.congresvolwaardigleven2020.nl/

 5. Dat Oudervereniging Sien er ook is voor volwassen kinderen van ouders met een (verstandelijke) beperking. Op 7 maart 2020 is er een lotgenotenbijeenkomst in Houten voor volwassen kinderen van verstandelijk beperkte ouders. Het thema is: ‘Waar blijf jij? Meer informatie en aanmelden kan via https://www.sien.nl/actueel.html/15221-lotgenotendag-kvbo.html

 6. Je je nog steeds kunt aanmelden voor de theatervoorstelling ‘lastige ouders’ van 25 maart in Eindhoven. Interesse? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u krijgt een link waarmee u zich kunt aanmelden
   
 7. Er vrijdagmiddag 6 maart weer een kennismakingsbijeenkomst ZorgTestament in Arnhem wordt verzorgd. De eerste ouderparen hebben zich reeds aangemeld, er is nog ruimte. Kent u geïnteresseerde ouderparen en/of verwanten in uw omgeving. Ze zijn van harte welkom. Voor meer informatie en aanmelden zie ook www.netwerkrondom.nl.

  We druk bezig zijn met de ledenwerfcampagne. Hoe meer ouders lid/deelnemer worden van Netwerk Rondom, hoe meer mensen gebruik kunnen maken van de dienstverlening van Netwerk Rondom. En we wellicht ook in aanmerking komen extra ondersteuning van PGO support. Wilt u daaraan meehelpen? Heel graag. Dat kan door ouders te attenderen op onze website. Onder steun ons vindt u meer informatie.
Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer