Corona meldpunt in Brabant en Zeeland: wat maak jij mee in deze tijd?

De coronacrisis heeft gevolgen voor ons allemaal. Het leven in de zogenaamde ‘anderhalve meter maatschappij’ ziet er heel anders uit dan wij gewend zijn.

Het is heel begrijpelijk dat je je daar zorgen over maakt. Zeker wanneer je in een instelling woont, dagelijks zorg nodig hebt of wanneer je in de zorg- en welzijnssector werkt. Je krijgt opeens minder zorg, of zorg op een andere manier, je hebt alleen nog digitaal contact met elkaar, je ziet mensen vereenzamen of steeds somberder worden doordat ze nog nauwelijks contact hebben met anderen. Het is behoorlijk ingrijpend.

Maak jij je zorgen, heb je vragen of wil je vertellen wat jij meemaakt in de coronatijd? Wij luisteren graag naar jouw verhaal. Wij willen heel graag weten wat jou bezighoudt. Zodat wij weten wat er speelt, welke knelpunten er zijn en welke oplossingen er gevonden moeten worden voor de problemen waar we nu in de zorg tegen aan lopen. We willen je graag helpen, kunnen wij dit niet direct, dan zorgen wij ervoor dat de verhalen, vragen of meldingen die bij ons binnenkomen, als signaal worden doorgegeven aan organisaties die wel voor een oplossing kunnen zorgen.

Signalen
Zo hebben wij, sinds het invoeren van de maatregelen op 16 maart, al verschillende rapporten met daarin signalen met betrekking tot de coronacrisis, gedeeld met gemeenten, de zorgkantoren, de provincie en de landelijke inspectie voor de gezondheidszorg. Jouw verhaal, vraag of melding is dus heel waardevol. Je kunt er jezelf en anderen mee helpen.

Mooie initiatieven
Natuurlijk kun je ook de mooie dingen die deze crisis met zich meebrengt met ons meedelen. Want we zien ook hele mooie initiatieven ontstaan in de zorg. Vertel ons er over, misschien breng je hiermee ook anderen op goede ideeën.

Hoe kun je ons meldpunt bereiken?

  • Woon je in Zeeland? Dan kun je ons bereiken via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    of telefonisch: 0113-203 200
  • Woon je in Brabant? Dan kun je ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    of via de telefoon: 013-594 21 70.


Meer informatie:
De maatschappelijke impact van het coronavirus in Brabant
Onze cliëntondersteuners staan voor je klaar!

Bron: https://zorgbelang-brabant.nl/nieuws/corona-meldpunt-brabant-en-zeeland-maak-mee-tijd-vertel/ 

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer