Inspirerend vrijwilligerswerk

Tanja, de dochter van Ineke en Henk heeft het Angelman syndroom. Zij houdt ervan om buiten te zijn, vooral fietsen vindt ze heel leuk. Elleke kan niet praten en zit in een rolstoel. Omdat vader zijn gezondheid afnam, werd er een fietsmaatje gezocht. Het liep niet storm. Totdat Ineke en Henk het roer omgooiden. ‘Ik, Tanja, 35 jaar, ben een fietser. Jij ook? Zullen we samen fietsen?’. Tot hun grote verassing reageerden er deze keer wel mensen op de mini-advertentie. Hoe een ander perspectief andere oplossingen biedt.

Wegens succes van de eerste pilot komt er een tweede pilot vrijwillige inzet. 

Op 1 april 2021 start Netwerk Rondom een tweede vrijwilligers pilot.  Als vrijwilliger ga je niet zelf fietsen of zorgen, nee je gaat ouders meehelpen het leven van hun kind vanuit een ander perspectief te beschrijven zodat hun kind een rijk gevuld leven krijgt en houdt, ook als ouders een stapje terug moeten doen. Een plan B voor en van hun kind. 
De ervaringen van de eerste groep ouders (acht in totaal) én de vrijwilligers (vijf in totaal) is positief. Voldoende redenen om het uit te breiden en zo nog meer ervaringen op te doen. 

Er is ruimte voor 8 tot 10 vrijwilligers. Je krijgt vooraf een training en er is maandelijks intervisie. 
Vanwege corona maatregelen zul je vooral digitaal contact hebben. Daarom maakt het niet uit waar je woont. Je bent er gemiddeld 4 tot 6 uur per maand mee bezig. Lijkt het je wat? Vraag dan een uitgebreide beschrijving op bij Marian Geling, de projectleider.
M: 06-27057594
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
I: www.netwerkrondom.nl vind je meer informatie.

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer