Het bouwen van een sociaal netwerk met als basis het ZorgTestament

Uw eigen netwerk bouwt u zelf op. Familie heeft u, vrienden kiest u zelf uit. Maar wat als u een kind of ander verwant heeft die dit niet zelf kan? Wie blijft er dan leuke dingen ondernemen met hem of haar als u dat niet meer doet?

Daar is een netwerk voor nodig. Maar hoe kan u een familielid of vriend vragen om iets te kunnen betekenen voor hem of haar? Wat is de eventuele zorgbehoefte? Het is belangrijk dit goed in kaart te brengen. Moeilijk lijkt het, maar is het niet. Daarom biedt Netwerk Rondom een training “het bouwen van een sociaal netwerk”. We geven handvatten waarmee u zelf verder kunt en vragen kunt stellen. Een netwerk heeft immers iedereen nodig en wij helpen u graag daarbij.

In een drietal workshops wordt u begeleid bij het inventariseren van het (gewenste) netwerk rondom uw kind. En zo maakt u een aanzet voor het zogeheten ZorgTestament.
Deze bijeenkomsten zijn interactief en aan het eind van de derde bijeenkomst heeft u het netwerk rondom uw kind in kaart gebracht. Het is een goede zaak hier op tijd mee te beginnen want u weet immers niet van te voren wanneer u het stokje wil of moet overdragen. En het is nu al prettig voor u én voor uw kind als zij/hij een groter netwerk heeft.

Als voorbeeld van een bestaand netwerk hebben we Joost gevolgd.

Doelgroep
Ouders, verwanten en vrienden

Duur
drie middagen of avonden

Groepsgrootte
minimaal zes, maximaal twaalf ouderparen

Locatie
Arnhem of Utrecht, zie agenda

Agenda
We hebben verschillende data zie onze agenda wanneer we de volgende data hebben

Kosten
De kosten zijn € 275,- per ouderpaar, u krijgt vooraf een factuur.

Meer informatie en aanmelden:
Marian Geling
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoonnummer: 06 - 27057594

Pin It

training verwanten en vrienden

Het lijkt moeilijk om het netwerk rondom uw verwant of vriend, de zorgbehoevende, in kaart te brengen, maar dat is het niet.

Lees meer

Thema-bijeenkomst

Een door u georganiseerde thema-bijeenkomst kunnen wij inhoudelijk verzorgen. 

Lees meer

bijeenkomst voor cliëntenraden

Bij deze introductiebijeenkomst wordt geschetst wat een netwerk rondom een zorgbehoevende inhoudt en wat daar bij komt kijken.

Lees meer

training voor professionals

Professionals hebben of krijgen te maken met het netwerk dat iemand rondom de zorgbehoevende heeft gevormd of wil creëren.

Lees meer